De KENKO-DÔME praktisch

En dan nu: de práktische voordelen van de KENKO-DÔME op een rijtje :

 • Snelle opwarmtijd– de sauna is al na enkele minuten gebruiksklaar. Dit in tegenstelling tot een traditionele (Finse) sauna die vaak meer dan een uur moet opwarmen, waardoor het gebruik moet gepland worden. De KENKO-DÔME kan je gemakkelijk tussendoor gebruiken en je kan gemakkelijk nog even voor het slapengaan nog een sessie doen.
  Je bepaalt zélf hoe lang je sessie duurt, dit gaat van 15 – 30 minuten voor een gewone saunabeurt tot méér dan één uur ingeval je een volledige mild full-body hyperthermiesessie wil doen.
 • Lage gebruikskosten– de gemiddelde kost van een VER-infrarood-saunabeurt van +/- 1 uur bedraagt ongeveer 0.5€. De KENKO-DÔME heeft een aangesloten vermogen van slechts 1340 Watt. Eén kW kost ongeveer 0.5€ per uur. Tijdens een sessie van één uur verbruik je dus ongeveer 50 eurocent (0.5€).
 • Door de lagere temperatuur en het feit dat je hoofd niet méé in de sauna zit, ervaar je een groter comfortgevoel. Hierdoor kunnen mensen die een traditionele sauna niet verdragen toch genieten van de voordelen van VER-infrarood.
 • Groot gebruiksgemak: je KENKO-DÔME is demontabel, neemt weinig ruimte in als deze volledig in mekaar geschoven is, is in enkele minuten opgesteld en gebruiksklaar.
 • Eén van de grootste voordelen van de KENKO-DÔME is zijn compacte vorm. Deze bestaat uit slechts enkele elementen die allemaal perfect in mekaar passen en een minimum aan plaats vergen. Ook mensen die klein behuisd zijn of deze bvb in een (kleine) vakantiewoning willen gebruiken kunnen door de KENKO-DÔME van de weldaden van VER-infrarood genieten. Deze neemt niet constant en permanent véél plaats in in je woning. Als ze niet gebruikt wordt, dan berg je ze gemakkelijk op in een verloren hoek of in een kast. In enkele minuten is ze opgesteld en klaar voor gebruik.
  Door zijn compactheid kan de KENKO-DÔME naar het kleinste zolderkamertje gebracht worden waar dit met traditionele infraroodsauna’s vaak niet het geval is.
 • De bediening is zéér eenvoudig, met enkele knoppen stel je de intensiteit per zone apart in volgens jouw behoeften en kies je de duur van jouw sessie.
 • Je kan deze in élk normaal 230V-stopcontactgebruiken, er zijn géén speciale voorzieningen nodig.
 • Je kan de KENKO-DÔME quasi overal gebruiken, in de woonkamer voor TV, op je bed, overal waar je een plaatsje vindt, je bent niet gebonden aan een vaste opstelling en je kan je privacy opzoeken als je dat nodig vindt, of integendeel de avond samen met je huisgenoten doorbrengen terwijl jij van je sauna-beurt geniet.
 • Ondanks het feit dat de KENKO-DÔME “slechts” een éénpersoons-sauna is, kan je er behaaglijk in gaan liggen, dat terwijl je al een grotere (4-persoons) infraroodsauna dient aan te kopen om dit daarin ook te kunnen. Anderzijds kan je de KENKO-DÔME ook zittend gebruiken mits een andere opstelling van de elementen.
 • Je kan van de weldaden van onze KENKO-DÔME in je eigen huis genieten, je hebt géén probleem ivm verplaatsingen, boekingen of wachttijden.
 • Zowél de KENKO-DÔME als de infraroodmat vergen weinig onderhoud.
 • Alle gebruikers geven aan dat regelmatig gebruik van de KENKO-DÔME hun levenskwaliteit merkelijk verhoogt.

Gebruik – een typische hyperthermiesessie :

 • Voor en na de sessie in de KENKO-DÔME drink je best overvloedig (isotone) dranken. Tijdens de sessie ga je namelijk overvloedig zweten waardoor je vocht, mineralen en zouten verliest. Die kan je best op voorhand en nadien aanvullen.
  Drinken tijdens de sessie is lastiger omdat je dan (meestal) ligt. Drinken kan je dan best met een strootje.
 • U legt best een handdoek op de infraroodmat om je zweet (dat je overvloedig gaat laten) op te vangen. Ook op je lichaam leg je best nog een handdoek om de warmte goed bij je te houden. Je kan kiezen om naakt of met een katoenen pyama in de KENKO-DÔME te gaan. Naakt verdient de voorkeur omdat kleding een deel van de infraroodgolven tegenhoudt. Dit moet je zélf aanvoelen en uitproberen wat je het best bevalt.
 • Sommigen vinden het aangenaam om een opgerolde handdoek onder de hielen te leggen om overmatig verhitten van deze drukpunten te voorkomen.
 • Je plaatst de bedieningsconsoles binnen handbereik zodat je deze eenvoudig kan bedienen tijdens de sessie.
 • Ook een bakje water en een washandje zijn welkom om zweet van je voorhoofd te deppen en je wat verkoeling te bezorgen tijdens de sessie. Je zal zien hoe vuil het water wordt door de afvalstoffen die je lichaam zal uitscheiden !
 • Loopt de temperatuur té hoog op en duurt het afkoelen je té lang na het uitschakelen of lager zetten van de controller, dan kan je een opgerolde handdoek tussen de twee telescopische elementen van de tunnel (laten) steken. Hierdoor kan een deel van de warmte ontsnappen en wordt het snel behaaglijker.
 • Er zijn 9 intensiteiten in te stellen voor élk van de verschillende onderdelen van de gezondheidskabine (infraroodmat, onderste deel van de tunnel, bovenste deel van de tunnel).
 • Voor gewone infrarood-sessies gebruik je de lagere instellingen tussen 1-6. Als je échte hyperthermiesessies wil doen, dan moet je voor de hogere instellingen (7-9) kiezen. Hierbij gaat je lichaam na ongeveer 30-40 minuten op koortstemperatuur komen (>37°C). Deze temperatuur gaat verder stijgen. De tijdsduur van een sessie is standaard op 60 minuten begrensd. Daarna schakelt het toestel zichzélf automatisch uit.
 • Nadat het toestel is uitgeschakeld gaat je lichaam zélf gedurende een beperkte tijd (+/- 20-30 minuten) nog verder koorts aanmaken. Het is in dit gedeelte van de sessie dat je zélfgenezend vermogen (immuunversterking) van je lichaam in gang gezet wordt. Voor iedereen die dit therapeutisch effect nastreeft is dat dus belangrijk om vol te houden. Deze therapie kan als zwaar ervaren worden.
 • Hierbij is het eigenlijk noodzakelijk om constant je lichaamstemperatuur op te volgen. We bieden hiervoor een speciale thermometer aan waarbij de temperatuur rectaal genomen wordt met een speciale sonde die verbonden is met een controller. Deze controller kan je dmv bluetooth koppelen met je smartphone om je volledige sessie te kunnen opvolgen en sessies te kunnen vergelijken.
 • Elke dag is anders voor je lichaam, en dus ook zal élke sessie anders zijn en anders ervaren worden.
 • Na een VER-infrarood-sessie blijft u best nog een tijdje liggen om je lichaam te laten bekomen en je bloeddruk zich te laten herstellen.
 • Je houdt hierbij je lichaam goed warm.
 • Na de sessie neem je best een lauw-warme douche, dit in tegenstelling tot de koude douche die vaak na een sessie in Finse sauna genomen wordt. In de gezondheidskabine dringt de warmte véél dieper in je lichaam waardoor een koude douche eerder negatieve dan positieve gevolgen heeft. Doel van de douche is hier énkel om je lichaam te reinigen en je zweet weg te spoelen.
 • Je mag de KENKO-DÔME dagelijks gebruiken mits je voldoende drinkt.
 • Mensen met reumatische klachten die de cabine gebruiken voor pijnbestrijding gebruiken deze vaak dagelijks tot zélfs 2x daags (1x ’s morgens om alles goed los te werken en de dag goed in te zetten en 1x ’s avonds om goed te slapen).
 • Het wordt afgeraden om kinderen gebruik te laten maken van de KENKO-DÔME. Kinderen hebben een ander gestel en in verhouding véél minder bloed in hun lichaam. Hierdoor gaat hun lichaam relatief gezien véél sneller opwarmen. Als kinderen dan toch gebruik maken van de kabine, dan dient dit onder strikt toezicht van volwassenen met kennis van zaken te gebeuren en mits constante opvolging van de evolutie van hun lichaamstemperatuur.
 • Mits de KENKO-DÔME gebruikt wordt in de lagere standen en over een minder lange tijdsduur van de sessie kunnen kinderen onder goede begeleiding wel gebruik maken van de kabine. De voordelen voor hen zijn namelijk dezelfde als voor volwassenen.
 • Mensen met spataderen kunnen de KENKO-DÔME ook gewoon gebruiken. Als de warmte aan de benen oncomfortabel aanvoelt, dan kan de onderste helft van de kabine in een minder hoge stand gezet worden zodat je wél een sessie kan doen zonder dit onaangename gevoel.
 • Contra-indicaties : zwangerschap, mensen met problemen ivm warmte-regulering, mensen met koorts omwille van ziekte of kanker, mensen met hartproblemen enz. nemen best eerst contact op met hun arts alvorens de KENKO-DÔME te gebruiken.

VGSolutions is officiëel verdeler van de KENKO-DÔME

VG Solutions

Your Health – Your Wealth

Visit Us

Sint-Ferdinandstraat 20

3560 Lummen

België

Contact us

+32 474 449699

info@vgsolutions.be

 

Open Hours

Contact us

Contact form

1 + 2 =

“The advice provided by VGSolutions is expressly not intended to form the basis of regular medical treatment or function as a replacement for the advice provided by your general practitioner or a medical specialist, nor is it intended to form the basis of treatment by a dietician or to replace the advice provided by a dietician. The advice provided by VGSolutions is limited to general guidelines pertaining to a happier, better and healthier lifestyle. In the event of acute health problems and/or a worsening of symptoms of ill healthy, please urgently contact the relevant doctor or medical specialist that is treating you. For more information, please see the disclaimer.

VGSolutions is officiëel verdeler van de gezondheidskabine All rights reserved ©